Herfstvakantie 2018

Overzicht van alle schoolvakanties in Nederland

Herfstvakanties 2018 (Basis & Voorgezet onderwijs) – *Alle data onder voorbehoud
Ministerie OCW – Advies – Herfstvakantie 2018
Herfstvakantie 2018 Regio zuid 13-10-2018 21-10-2018
Herfstvakantie 2018 Regio noord en midden 20-10-2018 28-10-2018

Reisadvies: Het vinden van de beste herfstvakanties

De herfstvakanties 2018 beginnen op 13 oktober in de regio zuid, wil je dit jaar met je gezin naar een zonnige reisbestemming, dan geven we je hier wat leuke tips.

Wat zijn zonzekere herfst bestemmingen.

Turkije – Egypte – Curacao – Canarische Eilanden

De zomervakantie is alweer een 8 weken verleden tijd, net zoals het het zomerse voorbij is. Toch zijn er ook voordelen dat de zomer afgelopen is, de zomerse hoogseizoen vakantie prijzen zijn verdwenen. Een vliegvakantie tijdens de herfst is al gauw honderden euro’s goedkopere dan tijdens de zomer.

Als je als gezin vrij bent tijdens de herfstvakantie, dan zijn die weken een geweldige tijd om het sombere Nederlandse weer te verruilen voor een week lang helderblauwe luchten.

Voor en nadelen

Er zijn natuurlijk voor- en nadelen om tijdens de herfstvakantie op reis te gaan. Eén ervan is koelere en donkerdere avonden – maar er zijn ook genoeg positieve punten, waaronder warme zeetemperaturen (de middellandse zee is veel warmer in oktober dan in juni)

Voor fijnproevers zijn er volop verse herfstvruchten verkrijgbaar – rijpe vijgen, peren, druiven – en heerlijke champignons of verse walnoten om enkele te noemen.

Betrouwbare zonneschijn

Het grootste deel van de Middellandse Zee, inclusief het zuiden van Frankrijk, geniet van warm en zonnig weer tot eind september. In de meeste jaren blijft het zomerse weer steken op een bepaald punt halverwege oktober, met dan meer kans op een paar dagen regen en wind.

Dit betekent dat je niet tot ver in oktober verzekerd bent van zonnig weer, vanaf begin oktober lopen de risico’s op een week met minder goed weer snel op aan de Franse zuidkust.

Hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe later het weer de neiging heeft om slechter te worden tijdens de herfstvakantie. Aan de Costa Brava is de kans op zon in oktober minder groot dan aan de Costa del Sol.

Dus, als je relatief laat in het jaar een zonvakantie wilt, kies dan zorgvuldig je reisbestemming.

De meest zonzekere reisbestemmingen, als je tenminste niet langer dan vier á 5 uur wilt vliegen, zijn plaatsen als de Turkse kusten, resorts aan de Rode Zee en natuurlijk de Canarische Eilanden.

Turkije herfstvakantie

Het prachtige land Turkije is een ideale keuze voor een herfstvakantie; met ongelooflijke stranden, adembenemende landschappen, ongelooflijke hotels en een levendige cultuur. Maar wist je dat het ook in de herfstmaanden een prima plek is om te gaan?

De herfst in Turkije is een prachtige tijd van het jaar, met nog veel dingen te doen. En wie houdt er niet van zon?

Hier zijn 5 redenen waarom Turkije in de herfst beter is dan in de zomervakantie.

1: Koeler dan in de zomervakantie

Als er één ding kan worden gezegd over Turkije in de zomer; het is heet. Heel heet.

Dit is natuurlijk geweldig als je je tijd wilt besteden aan het genieten van de zon op ongelooflijke stranden zoals de Blue Lagoon in Ölü Deniz of Lara Beach in Antalya, maar niet zo goed als je eropuit wilt om je omgeving te verkennen.

De herfst is de perfecte tijd van het jaar om historische bezienswaardigheden en ruïnes te bezoeken of om op zoek te gaan naar lokale markten en bazaars op zoek naar een koopje. En tevens te genieten van nog steeds heerlijke zomerse temperaturen.

2: Goedkoper

Zomervakantie betekent zomerprijzen, dus er is absoluut een financieel voordeel van reizen in de herfst. U vindt geweldige aanbiedingen voor uitstekende hotels tegen slechts een fractie van de kosten tijdens de zomervakantie, ondanks dat Turkije al zeer betaalbaar is.

Evenals de prijs van de vakantie zelf, zijn dingen echt redelijk goedkoop als je er ook bent. Het is de moeite waard om een goedkoop hotel te boeken in tegenstelling tot een duurdere all inclusive resort, omdat het niet veel kost om uit eten te gaan, en Turks eten is echt geweldig.

3: Rustiger dan in de zomer

Turkije is een populaire vakantiebestemming, zomers kan het behoorlijk druk worden. Maar boek je een oktober zonvakantie naar Turkije dan heb je meer ruimte voor jezelf en je kids.

Stranden zullen veel rustiger zijn en je zult in staat zijn om geweldige foto’s te maken van alle bekende bezienswaardigheden, want er zal niet zo’n grote drukte zijn zoals in de zomermaanden.

Oude ruïnes, zoals de indrukwekkende Efeze, zijn zoveel beter wanneer ze in de herfst of wintermaanden worden verkend.

4: Relax

De herfst temperaturen in Turkije zijn nog steeds vrij mild, maar als het een beetje koeler of bewolkt wordt, wat is dan een beter excuus om een luxe spa behandeling te boeken?

Je kunt niet helemaal naar Turkije reizen zonder getrakteerd te worden op een onvergetelijk Hamman bezoek; even jezelf verliezen in een zee van schuimende bubbels.

Het is een populaire en traditionele ervaring en is de perfecte manier om te ontspannen en tot rust te komen, vooral met een ontspannende massage.

5: Actief

Er zijn zoveel geweldige activiteiten om van te genieten in Turkije, welke bijna onmogelijk zijn in de zomer omdat het zo heet is. Als u van wandelen of fietsen houdt, zijn er talloze ongelooflijke routes om te verkennen, allemaal met adembenemende landschappen. De beroemde Lycian route is een lang kustpad dat zich uitstrekt van Antalya tot Ölü Deniz, wat enorm populair is bij hikers, wandelaars en fietsers tijdens de herfstmaanden.

Golf liefhebbers er zijn ook genoeg golf mogelijkheden in Turkije, met ideale omstandigheden in oktober en november.

Met de herfst en winter als een veel rustiger tijd van het jaar om een Turkije vakantie te boeken, geeft het je een geweldige kans om je echt in de rijke cultuur van het land te verdiepen en de lokale bevolking te leren kennen.

Maak tijd om een gesprek te beginnen met een plaatselijke restauranteigenaar over een aantal Turkse gerechten of ga eens lekker afdingen met de markthouders in de plaatselijke bazaar. Het is echt een veel authentiekere ervaring als je niet een van de vele toeristen bent en ze zullen graag met je praten.