Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie 2018 heeft dit jaar de volgende adviesdata: 17 februari t/m 4 maart. Er zijn voor de voorjaarsvakantie geen verplichte, maar alleen adviesdata afgegeven door het Ministerie van Onderwijs. Scholen zijn vrij in het kiezen wanneer de school gesloten is.

Voorjaarsvakanties 2018 (Basis & Voorgezet onderwijs) – *Alle data onder voorbehoud
Schoolvakantie Regio Begindatum Einddatum
Carnavalsvakantie 2018 Zuid 10-02-2018 18-02-2018
*Carnaval 2018  zondag 11 februari – Scholen in regio zuid zullen rond deze data de Carnavalsvakantie plannen.
 Ministerie OCW – Advies – Voorjaar / Krokusvakantie 2018
Voorjaarsvakantie 2018 Regio zuid 17-02-2018 25-02-2018
Voorjaarsvakantie 2018 Regio noord en midden 24-02-2018 04-03-2018

Krokusvakantie 2018

Voorjaarsvakantie 2018Schoolbesturen zorgen in overleg met ouders dat kinderen minimaal één week vakantie hebben in het voorjaar. Een school mag zelfstandig afwijken van adviesdata en duur van de vakantie. Zo zijn er scholen die 2 weken dicht gaan.

Scholen die vallen in de regio’s waar carnaval wordt gevierd, zullen naar alle waarschijnlijkheid de voorjaarsvakantie 2018 vervroegen.

Carnaval 2018 begint op zondag 11 februari en duurt t/m dinsdag 13 februari, welke periode buiten de krokusvakantie adviesdata valt.

 

 

Voorjaarsvakantie: Carnaval – Wintersport – Winterzon

carnavalsvakantie 2018De voorjaarsvakantie, welke meestal in februari en maart valt, is ontstaan in de zeventiger jaren. Voor veel mensen de periode om carnaval te vieren of een wintersport- of winterzonvakantie te boeken.

De start van het carnavalsfeest valt elk jaar op een andere datum. Hierdoor zal de voorjaarsvakantie niet altijd binnen de adviesdata van het Ministerie van Onderwijs vallen.

Vooral in de zuidelijke provincies en katholieke delen van Nederland wordt de voorjaarsvakantie rondom het carnavalsfeest gepland.

Voorjaarsvakantie 2018 – Naar de zon?

Het weer in Nederland en België in de voorjaarsvakantie is voor veel mensen reden om er even tussenuit te gaan – na de winter en vóór de drukte van de zomer. Er zijn een aantal bestemmingen redelijk dicht bij huis waar het zeer aangenaam weer is, strandliefhebbers moeten iets verder vliegen.

20 populaire zonbestemmingen – Voorjaarsvakantie 2018
Algarve Costa del Sol Cyprus Dubai
Benidorm Egypte Fuerteventura Gambia
Malaga Gran Canaria Ibiza Lanzarote
Kaapverdië Curaçao Mallorca Malta
Tenerife Thailand Aruba Tunesië

Beste vakantieweer voorjaarsvakantie 2018

Voorjaarsvakantie bestemmingenWe hebben binnen een redelijke afstand gezocht naar populaire vakantiebestemmingen die voor elk wat wils bieden, of het nu een bruisende cultuurrijke stad is, een buitenlands paradijs, of dat zandstrand dat alleen maar om een ligstoel vraagt – lees rustig verder om te zien of u in de verleiding komt.

Op redelijk korte afstand: Algarve, Tunesië, Gambia en meer
Met warm en zonnig weer hebben we misschien geen gebrek aan plaatsen in de buurt, maar we zijn toch op zoek gegaan naar leuke strandbestemmingen.

De volgende bestemmingen bieden allemaal fantastische lentecondities, maar kunnen in deze periode het best worden beschouwd als plaatsen om te ontdekken in plaats van noodzakelijkerwijs bruin te worden en zwemmen in de zee.

Terwijl maart de eerste maand van het jaar is waarin we de Algarve met overtuiging kunnen noemen, is een waarschuwing op zijn plaats: het weer is in maart, specifiek rond de badplaats Albufeira, het zonnigste op het vasteland van Europa met meer dan zeven uur zon per uur dag, maar de temperaturen blijven nog steken op ongeveer 18°C, en de zee is duidelijk nog niet geschikt om te zwemmen, de maximum temperatuur komt uit net onder de 16°C.

Het weer in maart in het zuiden van Portugal lijkt op dat moment eigenlijk erg op het oostelijke mediterrane eiland Cyprus. Hoewel je misschien niet op het strand ligt, zijn beide bestemmingen geweldig voor diegenen die zin hebben in wandelen, fietsen en gewoon wat warme zonnestralen willen voelen.

Voorjaarsvakantie LanzaroteTer vergelijking, het hele jaar door zijn de Canarische Eilanden favoriet, met ook ongeveer zeven uur zon per dag – met Lanzarote en Fuerteventura als de zonnigste.

Het weer in maart kent redelijk constante temperaturen op de eilanden, tot 21°C, dus het is net dat beetje warmer, hoewel je anderhalf uur langer moet vliegen in vergelijking met de Algarve.

Verder oostwaarts op het Afrikaanse continent krijg je een verscheidenheid aan opties als het gaat om plaatsen met het beste weer in maart.

Niet ver van de Canarische Eilanden ligt Marokko, met ongeveer acht uur zonneschijn in onder meer Agadir en Marrakech, en temperaturen van begin twintig (21°C in Agadir en 22°C in Marrakech). In het geval van Agadir is de zee ook veel te koud voor activiteiten, met een temperatuur van niet meer dan 17°C, dus een verwarmd zwembad is noodzakelijk voor zwemmers.

Nog verder naar het oosten ligt Tunesië. Djerba en Sousse hebben allebei aangenaam weer in maart, vergelijkbaar met Marokko, maar een graadje koeler. Het is onwaarschijnlijk dat het er regent en het is de zonnigste plaats in het Middellandse Zeegebied met niet minder dan acht uur zon per dag.

Voorjaarsvakantie EgypteAls we nog verder naar het oosten kijken, begint het weer in Egypte aardig op te warmen en zien we de temperaturen stijgen, vooral in het zuidelijke Nijlgebied.

Terwijl de Rode Zee-resorts in Sharm el Sheikh en Hurghada temperaturen tot 25°C hebben, geniet Luxor van 29°C. De kans op regen is in Egypte nihil en je hebt gegarandeerd een goed zonnetje met maximaal 10 uur zon per dag.

Hoewel de Rode Zee op dit moment veel warmer is dan de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan, is het voor de meesten waarschijnlijk ook een beetje aan de koude kant met 21°C.

Voor bepaalde watersporten is dit misschien geen bezwaar, zonaanbidders en degenen die van een duik houden moeten een accommodatie zoeken met een verwarmd zwembad.

Onze laatste stop op het continent is het steeds populairdere Gambia, dat zo’n 1350 kilometer ten zuidwesten van Marokko ligt. Hier geniet je van temperaturen tot 35°C overdag met meer dan negen uur zon en een hoge hitte en luchtvochtigheid.

Bedenk echter dat in Gambia de avonden met meer dan de helft sterk kunnen afkoelen tot ongeveer 15°C, en de verrassend krachtige oceaan nooit boven 21°C uitkomt.

10 populaire wintersportbestemmingen – Voorjaarsvakantie 2018
Gerlos, Oostenrijk Neukirchen am Grossvenediger, Oostenrijk Val d’Isère, Frankrijk
Selva Gardena, Italië Zermatt, Zwitserland Sils, Zwitserland
Sankt Jakob Defereggental, Oostenrijk Bad Gastein, Oostenrijk Wagrain, Oostenrijk
Valmorel, Frankrijk

Voorjaarsvakantie 2018 – Top 10 wintersportplaatsen

De voorjaarsvakantie 2018 leent zich natuurlijk ook perfect voor een wintersportvakantie. Maar waar wil je heen. We gaan je helpen! De ANWB heeft de top 10 leukste wintersportplaatsen in Europa op een rijtje gezet.

We zetten ze hieronder in het kort op een rijtje:
Voorjaarsvakantie 2018 Gerlos
Voorjaarsvakantie 2018 GerlosGerlos in Oostenrijk is eigenlijk geschikt voor iedereen, of je nu net begint of juist een ervaren wintersporter bent, Gerlos biedt het allemaal. Skiën, langlaufen en snowboarden voor iedereen!

Vanuit het Zillertal voert een pittige bergweg naar het zeer populaire Gerlos (1250 – 2500 m), een langgerekt dorp met eigenlijk maar één straat waarlangs de accommodaties liggen, bestaande uit comfortabele hotels en pensions en Gasthöfe.

Relatief veel winkels, terrasjes en een komen en gaan van wintersporters staan garant voor een knusse en unieke sfeer. Gerlos is aangesloten op de skigebieden van Königsleiten en Zell am Ziller.

Voorjaarsvakantie 2018 Neukirchen & Bramberg
Voorjaarsvakantie 2018 NeukirchenNeukirchen & Bramberg in Oostenrijk is eveneens geschikt voor beginnende en ervaren wintersporters. Skiën, langlaufen en snowboarden, Neukirchen & Bramberg biedt het allemaal.

Neukirchen am Grossvenediger (856 – 2.150 m) is een leuk dorp met winkeltjes en gezellige hotels, herbergen en cafés aan de voet van de hoogste berg in Salzburg, de Grossvenediger (3.666 m).

Er is een gevarieerd aanbod evenementen en culturele activiteiten. Vanuit Neukirchen (Wildkogelbahn) en Bramberg (Smaragdbahn) gaan twee moderne skiliften naar de Wildkogel. Vanuit de Wildkogel Arena leiden twee hellingen direct naar Neukirchen en Bramberg. Met de naburige skigebieden van de Zillertal Areana en de Kitzbüheler Alpen kun je hier alle kanten op.

Voorjaarsvakantie 2018 Val d’Isère
Val d’Isère in Frankrijk is vooral voor skiërs en snowboarders een paradijs. Of je nu net begint of juist een ervaren wintersporter bent.

Val d’Isère (1550 – 3456 m) is een vermaard en sneeuwzeker wintersportcentrum met een authentieke, fraai gerestaureerde oude dorpskern, met daaromheen veel nieuwbouw en buitenwijken, deels aangepast aan de oude Savoyaardse stijl. Val d’Isère is aangesloten op het skigebied van Tignes.

Voorjaarsvakantie 2018 Selva
Voorjaarsvakantie 2018 SelvaSelva in Italië is zowell geschikt voor beginners als gevorderden. Skiën, snowboarden of langlaufen, Selva biedt het allemaal.

Aan het einde van het Val Gardena ligt Selva (1236 – 2518 m). Dankzij de magnifieke ligging en skimogelijkheden aan de voet van het Sellamassief weet ieder jaar een grote groep wintersporters de weg naar Selva te vinden.

In vergelijking met Ortisei en Santa Christina heeft Selva iets minder intimiteit, omdat het centrum vrij langgerekt is. Selva is aangesloten op allegebieden van de Sella Ronda.

Voorjaarsvakantie 2018 St. Jakob
St. Jakob in Oostenrijk is geschikt voor alle beginnende en ervaren wintersporters. Skiën, snowboarden of langlaufen, in St. Jakob kan het allemaal.

Wie kiest voor St. Jakob (1400 – 2525 m), kiest voor sneeuwzekerheid. De laatste jaren liggen in het Defereggental altijd bergen sneeuw. De hoogte van 1400 m speelt natuurlijk een rol, maar daarnaast ligt St. Jakob tegen de zuidkant van de Hohe Tauern.

Depressies uit het zuiden, maar ook fronten uit het noordwesten zorgen daarnaast voor verse sneeuw. Het langgerekte dorp heeft een gemoedelijke sfeer.

Voorjaarsvakantie 2018 Bad Gastein
Voorjaarsvakantie 2018 Bad GasteinBad Gastein in Oostenrijk is eigenlijk alleen geschikt voor ervaren wintersporters. Skiën, snowboarden en langlaufen op een hoger niveau. Beginnende langlaufers kunnen wel terecht in Bad Gastein.

Aan de toegangsweg naar de Tauerntunnel ligt het mondaine Bad Gastein (860 – 2686 m), naast wintersport- ook een bronnenbadplaats. De oude statige hotels en luxueuze winkels in het centrum geven de plaats een stedelijk karakter.

De meeste accommodaties in Bad Gastein bieden veel comfort tegen nogal pittige prijzen. In de wijken Böckstein en Badbruck kunt u echter nog tegen een redelijke prijs een goede accommodatie vinden.

Voorjaarsvakantie 2018 Zermatt
Zermatt (1620 – 3899 m) is een autovrij dorp. Je kunt de auto in Täsch parkeren en vandaar met een bergtreintje naar Zermatt, met als grote attractie de besneeuwde Matterhorn.

Het centrum heeft veel van zijn sfeer verloren door de bouw van luxe winkels en accommodaties. Toch zijn er nog wel huizen in de echte Walliser stijl te vinden. Zermatt is aangesloten op het skigebied van Breuil-Cervinia (Italië).

Voorjaarsvakantie 2018 Sils
Eén van de meest ongerepte gedeelten van het Oberengadin vormt het decor van het schilderachtige Sils (1750 – 3303 m), vlakbij het bekende St. Moritz. Het bestaat uit twee delen, namelijk Sils-Maria en Sils-Baselgia.

Voorjaarsvakantie 2018 Wagrain
Voorjaarsvakantie 2018 WagrainWagrain in Oostenrijk is geschikt voor zeer ervaren skiërs. Beginnende snowboarders of langlaufers kunnen hier echter ook prima terecht.
De populariteit van Wagrain (850 – 2200 m) is mede te danken aan de goede bereikbaarheid via de Tauern autobahn.

Ondanks dat Wagrain op slechts 900 m hoogte ligt, is er nagenoeg nooit een gebrek aan sneeuw. Wagrain is een typische Oostenrijkse wintersportplaats met kleurrijke huizen, karakteristieke Gasthöfe en een kerktoren.

Helaas wordt de charme van het authentieke centrum verstoord door veel autoverkeer. Enkele steile straatjes voeren naar Kirchboden met veel hotels. Deze wijk is mede ontstaan door de skiverbinding met Flachau. De skiërs logeren hier op loopafstand van de lift. Wagrain heeft een scala aan bars en kroegjes.

Voorjaarsvakantie 2018 Valmorel
Voorjaarsvakantie 2018 ValmorelValmorel is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde skiërs, langlaufers en snowboarders. Daarnaast kunnen ook de vergevorderde skiërs goed in Valmorel terecht.

Valmorel (1250 – 2500 m) in de Tarentaise streek, geeft je het idee in een ommuurde stad te komen. Er heerst er een levendige en ontspannen sfeer, er komen alleen voetgangers en skiërs: geen auto te bekennen.

Valmorel ligt op 15 kilometer van Moutiers en is sinds 1976 door projectontwikkelaars gebouwd in de traditionele bouwstijl van de chalets van de Savoie, met hout en natuursteen. Valmorel is in een bergkom gebouwd, waarvan de dorpskern Le Bourg het gezellige centrum vormt.

Om Le Bourg heen liggen vooral appartementen. De Telebourg, een kabelbaan, verbindt Le Bourg met de bovenste delen Crèves-Coeur en Le Mottet. Vanuit de meeste appartementen kun je zó de piste op.

 

Voorjaarsvakantie 2018 – Carnaval

Voorjaarsvakantie 2018 CarnavalsoptochtIn de zuidelijke provincies wordt de voorjaarsvakantie meestal gepland tijdens carnaval. Carnavalszondag valt in 2018 op 11 februari. De voorjaarsvakantie 2018 in de regio Zuid zal dus gehouden worden van zaterdag 10 t/m zondag 18 februari.

Carnaval,oorspronkelijk een katholiek feest, wordt gevierd op de drie dagen voor Aswoensdag. Traditioneel gezien duurt het feest 3 dagen, van zondag tot en met dinsdag, maar in praktijk zie je dat de feesten meestal al op vrijdag beginnen. Nederland kent twee soorten carnaval, namelijk het Rijnlands Carnaval en het Bourgondisch Carnaval. Het Rijnlands Carnaval wordt vooral gevierd in Limburg en in het oosten van Noord-Brabant.

In Nederland staat het Rijnlands Carnaval vooral bekent om zijn vele carnavalsverenigingen met een lange traditie en hun eigen Prins en Raad van Elf. Ze hebben allemaal hun eigen praalwagen en organiseren hun eigen feesten. Het Rijnlands Carnaval kenmerkt zich door zijn kleuren: rood, geel en groen. In het Rijnlands Carnaval is het kostuum en de schmink erg belangrijk. Er wordt dan ook veel geld en tijd aan besteed.

Voorjaarsvakantie 2018 CarnavalHet Bourgondische Carnaval wordt vooral gevierd in Noord-Brabant, maar ook in Gelderland en Zeeuws Vlaanderen. Bourgondisch Carnaval had de insteek van een eetfestijn waarbij men verkleed ging en elkaar belachelijk maakte. Doordat er lange tijd grote armoede heerste in Brabant, zijn de kostuums bij het Bourgondische Carnaval eenvoudig. Kenmerkend aan het Bourgondisch Carnaval is dat de plaatsnamen tijdens carnaval worden veranderd. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Oeteldonk voor Den Bosch, Lampengat voor Eindhoven, Kielegat voor Breda en Tilburg wordt tijdens carnaval Kruikenzeikersstad genoemd.

Er zijn ook overeenkomsten. Zo viert men beide de elfde van de elfde op 11 November. Ook is er bij beide soorten carnaval een sleuteloverdracht van stad of dorp. Daarnaast kennen ze beiden carnavalsoptochten, de prins en gevolg, betogen in dialect (buutreednen en tonpraten) en de verschillende dweilorkesten.

Schoolvakantie regio’s  Noord – Midden – Zuid

Nederland kent net als andere landen vakantiespreiding om de vakantiedrukte tijdens schoolvakanties te spreiden. In ons land zijn er 3 regio’s: namelijk noord, midden en zuid.

Hieronder een overzicht van de regio’s. Per regio wordt aangegeven welke provincies en gemeenten tot de regio behoren.

Regio Noord voorjaarsvakantie 2018: 24 februari t/m 4 maart

In de de provincie Groningen alle gemeenten: Appingedam, Bedum, Bellingwedde, Ten Boer, Delfzijl, Eemsmond, Groningen, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, De Marne, Marum, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn.

In de provincie Friesland alle gemeenten: Achtkarspelen, Ameland, het Bildt, Dantumadeel/Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadeel/Ferwerderadiel, Franekeradeel, De Friese Meren/ De Fryske Marren, Harlingen, Heerenveen, Kollumerland en Nieuwkruisland, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Littenseradeel/ Littenseradiel, Menaldumadeel/Menameradiel, Ooststellingwerf, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Terschelling, Tietjerksteradeel/Tytsjerksteradiel, Vlieland, Weststellingwerf.

In de provincie Drenthe alle gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, De Wolden.

In de provincie Overijssel alle gemeenten: Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Kampen, Losser, Oldenzaal, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst, Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand, Zwartewaterland, Zwolle.

In de provincie Flevoland: Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk.
*Let op: de gemeente Zeewolde valt onder de regio Midden, hier valt de voorjaarsvakantie 2018 van 24 februari t/m 4 maart.

Provincie Gelderland: gemeente Hattem.

In de provincie Utrecht de gemeente: Eemnes en de voormalige gemeente Abcoude

Provincie Noord-Holland alle gemeenten: Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Bergen (NH.), Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Castricum, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Den Helder, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Langedijk, Laren, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort.

Regio Midden voorjaarsvakantie 2018: 24 februari t/m 4 maart

Provincie Flevoland: Zeewolde.

Provincie Gelderland: (is verdeeld in 2 regio’s, deze gemeenten vallen onder de regio Midden)  Aalten, Apeldoorn, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Doetinchem, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Geldermalsen, Harderwijk, Heerde, Lingewaal, Lochem,  Montferland (behalve de voormalige gemeente  Didam), Neder-Betuwe  (behalve de voormalige gemeente  Dodewaard), Neerijnen, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Scherpenzeel, Tiel, Voorst, Wageningen, Winterswijk en Zutphen.

Provincie Utrecht: Amersfoort, Baarn, De Bilt, Bunnik, Bunschoten, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, De Ronde Venen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist.

*Let op: de gemeente Eemnes valt onder de regio Noord, hier valt de voorjaarsvakantie 2018 van 24 februari t/m 4 maart.

Provincie Zuid-Holland alle gemeenten: Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Binnenmaas, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Delft, Dordrecht, Giessenlanden, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Den Haag/’s-Gravenhage, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido, Ambacht, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leerdam, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Midden-Delfland, Molenwaard, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud-Beijerland, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Strijen, Teylingen, Vlaardingen, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zederik, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwijndrecht.

Provincie Noord-Brabant: Werkendam (behalve de kernen Hank en Dussen) en Woudrichem.

Regio Zuid voorjaarsvakantie 2018: 17 februari t/m 25 februari

Provincie Gelderland: (is verdeeld in 2 regio’s, deze gemeenten vallen onder de regio Zuid) Arnhem, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Groesbeek, Heumen, Neder-Betuwe (alleen de voormalige gemeente Dodewaard), Lingewaard, Maasdriel, Millingen a/d Rijn, Montferland (alleen de voormalige gemeente Didam), Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Ubbergen, Westervoort, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en Zevenaar.

Provincie Zeeland alle gemeenten: Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere, Vlissingen.

Provincie Noord-Brabant: Aalburg, Alphen-Chaam, Asten, Baarle-Nassau,Bergeijk, Bergen op Zoom, Bernheze, Best, Bladel, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Breda, Cranendonck, Cuijk, Deurne, Dongen, Drimmelen, Eersel, Eindhoven, Etten-Leur, Geertruidenberg, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Gilze en Rijen, Goirle, Grave, Haaren, Halderberge, Heeze-Leende, Helmond, ‘s-Hertogenbosch, Heusden, Hilvarenbeek, Laarbeek, Landerd, Loon op Zand, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Moerdijk, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Oisterwijk, Oosterhout, Oss, Reusel-De Mierden, Roosendaal, Rucphen, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Someren, Son en Breugel, Steenbergen, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Veldhoven, Vught, Waalre, Waalwijk, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem, Zundert.

*Let op: de gemeenten Woudrichem en de kernen Sleeuwijk, Nieuwendijk en Werkendam in de gemeente Werkendam vallen onder de regio Midden, hier valt de voorjaarsvakantie 2018 van 24 februari t/m 4 maart.

Provincie Limburg alle gemeenten: Beek, Beesel, Bergen (L.), Brunssum, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gennep, Gulpen-Wittem, Heerlen, Horst aan de Maas, Kerkrade, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Meerssen, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuth, Onderbanken, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Venlo, Venray, Voerendaal, Weert.